Zonnebloemen

Kamer 17

Gervaso liet de hoteldeur zacht in het slot vallen.

Hotel Acacia, kamer met ontbijt, zeven nachten. Dit zou het dus worden.

De muren waren in een inspiratieloos mauve gesaust, terwijl de beddenlakens, waarschijnlijk gekocht om dezelfde tint te benaderen, door herhaaldelijk wassen een iets lichtere tint hadden gekregen. Dunne muurtjes waar je elk moment verwachten een mannenhoofd te zien worden doorgeklopt, of een hamer, of een pikhouweel. Het bed zelf lag in de lengte tegen de linkerwand, met aan het voeteneind een vierkant tafeltje van goedkoop hout en aan het hoofdeind een kast met rode kwastjes aan de deurhendels. Het tafeltje zou hij straks wel zien te verschuiven.

Aan de rechterkant van de kamer stonden de gevraagde twee stoelen. Niet tegenover elkaar, maar naast elkaar. “Ik wil graag twee stoelen en een tafeltje,” had hij telefonisch geantwoord op de vraag of hij speciale wensen had. Dat kon geen probleem zijn. Het feit dat het hotelpersoneel de drie objecten in een dergelijke onfunctionele en onlogische orde had opgesteld voor zijn aankomst, vond hij charmant. De kamer leek een schuifpuzzel waar het figuurtje nog moest worden goedgeschoven. Waarom had hij ook verwacht de twee stoelen aan weerszijden van het tafeltje aan te treffen? Hij was gevoelig voor geometrische effecten. Visualisering en valse autosuggestie. Misschien wou het hotelpersoneel, uit privaatoverwegingen, ook gewoon geen tête-à-tête-betekenis veronderstellen.

Gervaso plaatste zijn valies ook aan de rechterkant, naast de stoelen, als om de kamer in haar provisoire compositie alsnog enige balans te verlenen. Dan liep hij naar het smalle, vensterbankloze raam dat uitgaf op een lege parking, om tot zijn genoegen vast te stellen dat er bijna niets bewoog. Enkel aan de hemel gleed traag een boeing naar beneden, als een druppel lood op de onderkant van een gekromde plaat.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s